MAJLIS PERBANDARAN SEPANG (MPSepang) merupakan sebuah Pihak Berkuasa Tempatan yang diberi kuasa di bawah Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) untuk memberikan perkhidmatan perbandaran kepada semua warga Sepang. Sebagai Pihak Berkuasa Tempatan, MAJLIS PERBANDARAN SEPANG bertanggungjawab terhadap perancangan, pembangunan dan khidmat masyarakat.
Pada mulanya ia dikenali sebagai Lembaga Bandaran Sepang dan kemudian dikenali dengan nama Majlis Daerah Sepang. Kelulusan Pihak Berkuasa Negeri Selangor bertarikh 13hb November 2002 telah menaiktaraf Majlis Daerah Sepang kepada Majlis Perbandaran Sepang. Perakuan Suruhanjaya Pilihanraya melalui surat bertarikh 7hb Mei 2003 turut dirujuk bagi kenaikan taraf ini. Pengesahan dari Kementerian Perumahan dan kerajaan Tempatan telah diperolehi pada 19 Mac 2004. Majlis Perbandaran Sepang disahkan naiktaraf pada 3hb Mac 2005. Kini keluasan kawasan pentadbiran Majlis Perbandaran Sepang meliputi keseluruhan kawasan Daerah Sepang iaitu seluas 56,150 hektar (jumlah keluasan yang dinyatakan tidak termasuk kawasan 3 batu nautikal dari tikas air surut).
Upacara pengisytiharan gilang gemilang dengan mengekalkan adat istiadat Melayu dilangsungkan penuh kemeriahan di Stadium Perbandaran Sepang yang telah dirasmikan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor pada 13hb Disember 2005.
Majlis Perbandaran Sepang kini sedang mencari individu yang berkelayakan dan bermotivasi tinggi untuk menyandang kekosongan jawatan seperti berikut:

1. Arkitek Lanskap (J1-1)
2. Pegawai Kesihatan Persekitaran (U1-1)
3. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran (U2-1)
4. Juruteknik Perancang Bandar dan Wilayah (JA3-1)
5. Juruteknik Lanskap (JA3-1)
6. Pembantu Tadbir – Perkeranian/Operasi (N4-1)
7. Pembantu Kesihatan Awam (U4-1)
8. Pembantu Operasi (N5-1)
9. Pembantu Awam (H5-1)


KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

BORANG PERMOHONAN


Tarikh Tutup Permohonan: 3 Februari 2012 Advertisement